Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ar putea exista viaţă pe Venus?!

Tuesday, 17 April 2018, 13:44 Sursă: REALITATEA.NET

Condiţiile de la suprafaţa planetei sunt în mod clar inospitaliere pentru ceea ce ştiinţa recunoaşte drept viaţă - un deşert suficient de fierbinte pentru a topi plumbul, cu o presiune atmosferică de 90 de ori mai mare decât la nivelul mării pe Pământ, presiune care pe planeta noastră se manifestă în mări şi oceane la adâncimea de aproximativ 900 de metri. La toate acestea se adaugă o atmosferă compusă preponderent din dioxid de carbon (96,5%), dar şi din azot (3,5%) şi alte gaze în proporţii foarte mici, printre care dioxidul de sulf.

În trecut însă, timp de aproximativ 2 miliarde de ani, Venus a fost o planetă temperată, conform studiului bazat pe o simulare computerizată a evoluţiei acestei planete.

Venus ar fi putut fi o planetă compatibilă pentru viaţă de-a lungul unei mari perioade din istoria Sistemului Solar, susţine astrobiologul David Grinspoon, cercetător la Institutul de Ştiinţe Planetare din Tucson, Arizona şi coordonatorul acestui studiu.

Interesant este şi faptul că în straturile atmosferice superioare ale planetei abundă un misterios compus chimic care absoarbe radiaţia ultravioletă de la Soare. Nimeni nu ştie ce este acest compus chimic sau care este originea lui, însă există biologi care au avansat ipoteza că ar putea fi un pigment biologic, probabil un fel de ecran protector anti-UV pe bază de sulf.

David Grinspoon nu susţine că pe Venus există viaţă ci doar că această ipoteză nu trebuie ignorată de astrobiologi. 

Sursa


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL