Coronavirus - România: 703776 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Apple, decizie radicală! Gigantul american vrea să lase anumite produse fără suport tehnic

Tuesday, 18 October 2016, 22:54 Sursă: REALITATEA.NET

Este vorba despre iPhone 4, Macbook Air generaţia „late 2010”, AirPort Time Capsule „mid 2009” şi routerul wireless AirPort Extreme din generaţia a treia. Toate acestea vor fi puse pe lista de dispozitive „demodate” a companiei începând cu data de 31 octombrie, scrie Go4it

Informaţiile fin de pe blog-ul japonez Mac Otakara, care oferă de obicei informaţii corecte referitoare la produse Apple cu mult timp înaintea unui anunţ oficial.

Se pare că planul este de a renunţa la suportul hardware şi software pentru aceste dispozitive începând cu Japonia, urmând ca restul regiunilor să urmeze acest exemplu. Politica Apple este să pună dispozitiele pe lista „vintage” orice model care a ieşit din producţie de mai mult de cinci ani dar mai puţin de şapte ani, iar orice dispozitiv mai vechi de şapte ani intră la categoria „obsolete”. 

iPhone 4 în varianta CDMA era deja pe lista de dispozitive demodate, iar acum toate celelalte variante i se vor alătura. Având în vedere că ultimul update de software pentru iPhone 4 a fost iOS 7.1.2, nu e de mirare că Apple opreşte acum şi suportul hardware.

Modelul late 2010 de Macbook Air poate rula în continuare cea mai recentă versiune de macOS, în timp ce AirPort Extreme 3 şi AirPort Time Capsule mid 2009 vor funcţiona în continuare alături de dispozitivele de generaţie nouă, însă vor oferi performanţă limitată în comparaţie cu cele mai recente modele.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL