Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Apel al Federației Române a Jurnaliștilor MediaSind: SALVAȚI TELEVIZIUNEA PUBLICĂ!

Tuesday, 27 May 2014, 11:33 Sursă: REALITATEA.NET

FRJ MediaSind a atras atenţia în nenumărate rânduri că principala problemă a Televiziunii Naţionale o reprezintă managementul dezastruos generat de numirea pe criterii politice a conducerii acestei instituţi publice de presă. Din nefericire, pentru a-şi salva propria incompetenţa managerială, diverse echipe ce s-au succedat la conducerea Televiziunii, au tot încercat să scoată SRTV din criză sacrificând salariaţii.

Pentru ca Televiziunea Publică să depăşească starea critică  în care se află este nevoie de măsuri raţionale, responsabile şi nu de decizii pompieristice, care să conceapă salvarea instituţiei doar prin sacrificarea angajaţilor. Dintre acestea, FRJ MediaSind amintește:

1. Modificarea Legii de organizare a SRR şi SRTV în sensul depolitizării conducerilor celor două societăţi publice de presă.

2. Numirea la conducerile Televiziunii şi Radioului Public a unor profesionişti neimplicaţi politic.

3. Rezilierea unor contracte păguboase pentru instituţie, inclusiv ale celor de colaborare cu aşa-zise vedete tv, care nu aduc plus-valoare Televiziunii.

4. Acţionarea în justiţie a persoanelor care au păgubit TVR şi recuperarea prejudiciilor.

5. Asigurarea finanţării celor două instituţii publice de presă  prin actualizarea taxei radio-tv. în raport cu nivelul inflaţiei.

6. Elaborarea unui plan coerent de măsuri manageriale pentru iesirea din situaţia de criză.

7. Deblocarea dialogului social şi consultarea cu partenerii sociali din instituţie pentru găsirea celor mai bune soluţii de redresare economică.

FRJ MediaSind atrage atenţia că în cazul în care actuala clasă politică nu va ţine cont de aceste propuneri, atât Televiziunea Publică, cât şi Radioul, afate într-o situaţie grea, nu îşi vor putea exercita misiunea publică, fapt ce determină îngrădirea democraţiei în România.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL