Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunțul Violetei Alexandru: șefi înlocuiți la Casele de Pensii. Vezi motivul acestei decizii

Saturday, 17 October 2020, 10:33 Sursă: Realitatea PLUS

Autor: Zbirnea Andrei

Schimbările au avut loc la casele de pensii din sectoarele 1, 2 şi 3 ale Capitalei. Ministrul Muncii a avertizat că este posibil să fie schimbată și conducerea Casei de Pensii Ilfov, care are citez, o ”atitudine sfidătoare”. La începutul lunii, din cauza neregulilor găsite în dosarele de pensionare, Violeta Alexandru i-a cerut preşedintelui Casei Naţionale de Pensii să ia măsuri în privința directorilor caselor de la sectoarele bucureștene, dar şi din judeţele Alba, Bihor, Ilfov, Vâlcea, Neamţ, Hunedoara, Giurgiu şi Gorj.

Într-o postare pe Facebook, Violeta Alexandru a vorbit despre dosarele restante cu prima decizie de pensionare.

Violeta Alexandru: „Aproape, foarte aproape de zero restanțe la casele de pensii în emiterea primei decizii de pensionare/a celei rezultate din recalculare. Am plecat de la peste 18.000 restanțe. Am auzit toate explicațiile posibile. Am fost criticată de sindicate pentru că se muncește mult. Au crezut că renunț.

Nu am renunțat. La o săptămână de la ultimul meu anunț privind schimbarea directorilor caselor de pensii în care, în pofida insistențelor, rămăseseră restanțe, s-au rezolvat lucrurile. Nu, nu acept nici 2, nici 3 nici 8 restanțe. Niciuna. Am vrut să le rezolvăm pe toate. Nu se poate să ținem oamenii să aștepte luni de zile un răspuns de la casele de pensii.

Rămân în continuare probleme la Alba – puțin peste 2.500. Am mai spus - noua conducere de la casa de pensii Alba, care a preluat peste 10.000 de dosare restante, a tras mult. De aceea, sunt de acord să mai primească încă o lună. Dar vreau zero restanțe și aici. Conducerea Casei Naționale ajută cu oameni, la fel casele de pensii din județele învecinate. La Alba sunt oameni care așteaptă răspuns de peste un an. Cum or fi putut să doarmă liniștiți miniștrii PSD care au condus acest minister și fostul director al casei județene? Nu mai contează. Trebuie să rezolvăm.

Ilfov – 274 dosare și o atitudine sfidătoare a actualei conduceri - știu ce am de făcut, Sectorul 1: 215 (aici am făcut schimbarea, noul termen de rezolvare - 15 noiembrie), Sector 3: 29 (schimbare), Sector 2: 23 dosare (schimbare).”


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL