Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ANUNȚUL ministrului Economiei: REGULILE pentru deschiderea teraselor, publicate vineri seară

Friday, 29 May 2020, 20:26 Sursă: realitatea.net

 

„Ordinul îl lucrează secretarul de stat Pârjol, eu am tot discutat, şi acum am discutat, sunt aproape gata, vor fi publicate în seara aceasta. Deci, exact ce v-am zis se va şi întâmpla, nu mai mult de 4 persoane la o masă, nu vor fi norme aşa speciale, mesele la 2 metri unele de altele, astfel încât să limităm... ", a declarat Virgil Popescu.

Premierul Ludovic Orban a adăugat că nu a apărut inca Ordinul pentru că mai trebuie stabilite câteva reguli, fiind și ANSVSA implicată în acest proces, pentru ca este vorba şi de servirea mesei, nu numai a cafelei, băuturilor alcoolice sau a băuturilor răcoritoare.

DOCUMENT Toate restricțiile care vor fi ridicate de Guvern de la 1 iunie

„Mai trebuie stabilite câteva reguli (...), și ANSVSA e implicat, acolo fiind vorba de modul de servire,  astfel încât să existe un risc minim de răspândire a virusului, dar nu vor fi foarte multe reguli decât regulile care să asigure o minimă distanţă fizică, să asigure dezinfectarea suprafeţelor după fiecare client la o masă, să asigure pentru tot ce înseamnă tacâmuri, veselă, tot ce este utilizat în servirea mesei, băuturilor răcoritoare şi băuturilor alcoolice, practic, asigurarea normelor de igienă şi de protecţie sanitară. Dar, cert e că, după 1 iunie, dacă vreţi să beţi o cafea pe terasă, dacă veţi găsi terase deschise, puteţi să vă așezați la orice terasă", a completat Orban. 

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL