Anunţ important de la Finanţe: Ce se întâmplă cu cei care erau obligaţi să depună Declaraţia 600

Thursday, 01 February 2018, 20:27, Sursă: REALITATEA.NET

Ministerul de Finanţe a anunţat că este în curs de elaborare un proiect de act normativ care să stabilească un mecanism mai simplu de declarare și plată a CAS și CASS datorate de persoanele fizice care desfăşoară activităţi independente.

Adaugă părerea ta

"În contextul prorogării termenului de depunere a Declarației 600, la nivelul Ministerului Finanțelor Publice este în curs de elaborare un proiect de act normativ care să stabilească un mecanism mai simplu de declarare și plată a CAS și CASS datorate de persoanele fizice. Se are în vedere reducerea numărului de declarații depuse de persoanele fizice, prin unificarea unor formulare, ca un pas important în îndeplinirea obiectivelor prevăzute în Programul de Guvernare privind reducerea numărului de formulare solicitate de ANAF si depunerea unui formular pe an pentru cei care au venituri din activități independente", a anunţat Ministerul de Finanţe.

Proiectul de act normativ va face obiectul dezbaterii publice și consultării cu categoriile de persoane fizice care au obligația plății CAS și CASS.

Termenul preconizat pentru finalizarea noului mecanism este 1 martie 2018, astfel încât să se asigure timpul necesar pentru informarea persoanelor fizice cu privire la obligațiile declarative și de plată a contribuțiilor sociale.