Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunțul OFICIAL despre cardul de sănătate. NU se mai acceptă nicio derogare

Wednesday, 28 January 2015, 17:13 Sursă: REALITATEA.NET

Cardul de sanatate. 'Conform Hotărârii de Guvern care conţine Normele metodologice de aplicare a cardului naţional de sănătate, care a fost aprobată astăzi, cardul naţional de sănătate va deveni unicul instrument de validare a serviciilor medicale acordate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate începând cu data de 1 mai 2015', a precizat CNAS într-un comunicat remis miercuri Agerpres.

Cardul de sanatate. Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a menţionat miercuri într-o conferinţă de presă că aproximativ 4.000 de persoane au depus cereri prin care refuză cardul.

Cardul de sanatate. El a subliniat că acest card nu intră în contradicţie cu nicio religie, nu conţine date medicale şi nici nu are informaţii care să pună sănătatea în pericol, 'nu emite radiaţii şi nici unde de şoc'.

Cardul de sanatate. 'Asiguratul primeşte un card pe care sunt inscripţionate doar datele de identificare în sistem. El poate fi folosit în această formă sau posesorul lui poate opta pentru inscripţionarea unui minim de date medicale. Cardul naţional de sănătate are rolul de a confirma calitatea de asigurat într-un mod mult mai rapid şi de a valida, în vederea decontării din fondul de sănătate, servicii medicale reale de care a beneficiat asiguratul', a explicat Vasile Ciurchea.

El a declarat că începând de săptămâna trecută sute de medici de familie au solicitat preluarea cardurilor pentru asiguraţii din listele lor.

Vasile Ciurchea a ţinut să precizeze că pentru acei asiguraţi care nu sunt înscrişi pe lista unui medic de familie cardurile de sănătate se eliberează la sediul casei de asigurări în evidenţa căreia se află.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL