Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunțul lui Mircea Dușa, după întâlnirea cu secretarul general NATO. Ce angajament își ia România

Thursday, 02 July 2015, 11:47 Sursă: REALITATEA.NET

"Avem în vedere un calendar ambiţios privind punerea la dispoziţia Alianţei a comandamentului de nivel divizie (HQ MND SE), care va oferi opţiuni suplimentare pentru conducerea misiunilor Alianţei în zona sudică a flancului estic aliat", a spus Duşa, conform unui comunicat al MApN, remis agenţiei MEDIAFAX.

În acest context, Duşa a subliniat "nevoia de redresare a bugetelor Apărării şi înscrierea acestora pe o tendinţă ascendentă". La întâlnirea dintre ministrul Apărării cu secretarul general al NATO s-a discutat şi despre prezenţa militară românească în Afganistan.

"România ocupă locul al treilea în rândul aliaţilor contributori cu trupe în cadrul misiunii Resolute Support. Cei peste 650 de militari români activează pe o arie geografică largă, în nord, în centru şi în sud", a precizat Duşa, adăugând că România va manifesta "flexibilitate pentru identificarea modalităţilor de acoperire a unor eventuale deficite la nivelul procesului de generare a forţelor".

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg se află în vizită oficială la Bucureşti. El s-a întâlnit şi cu premierul interimar Gabriel Oprea şi va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis. Stoltenberg va vizita şi sediulUnităţii pentru Integrarea Forţelor NATO (NFIU) din Bucureşti.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL