Coronavirus - România: 508345 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anthony Fauci, expert boli infecțioase SUA: Pandemia ar putea deveni mult mai gravă. Nu putem renunța la distanțare fizică

Wednesday, 11 November 2020, 09:41 Sursă: Realitatea.net

Într-un interviu acordat CNN și citat de Agerpres, Fauci a spus că ţara trebuie să "dubleze" măsurile de sănătate publică, inclusiv purtarea măştii şi distanţarea fizică, sau "ar putea deveni mult mai grav".

Comentariile sale vin în contextul în care SUA înregistrează o creştere susţinută a numărului de infectări cu noul coronavirus, cu medii de peste 100.000 de infecţii raportate pe zi.

Fauci a declarat că în timp ce veştile despre eficacitatea vaccinurilor în stadiu avansat de testare sunt foarte încurajatoare - primele doze fiind disponibile probabil în decembrie - ţara nu poate "renunţa" la distanţarea fizică.

Creşterea numărului de cazuri este răspândită pe tot teritoriul SUA, situaţia fiind deosebit de gravă în Minnesota, Illinois şi alte state din nord.

În prezent, SUA se află în topul celor mai afectate state ale lumii de pandemia de coronavirus, cu un total de peste 10 milioane de cazuri confirmate de la debutul pandemiei și până în prezent și 245.943 de decese, potrivit site-ului worldometers.info.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL