Coronavirus - România: 62547 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ANRP, obligată să plătească o despăgubire supraevaluată unui nepot al lui George Becali

Tuesday, 02 February 2016, 22:36 Sursă: REALITATEA.NET

Evaluarea terenului pentru care a fost acordată despăgubirea de aproape 300 de milioane de lei a fost efectuată de Emil Nuțiu, trimis în judecată de DNA în dosarul Bica 1 pentru complicitate la abuz în serviciu în legătură cu o despăgubire supraevaluată acordată de ANRP, scrie Agerpres.ro.

În urma verificărilor Corpului de Control al premierului a rezultat că o persoană îndreptățită a solicitat, în anul 2005, reconstituirea dreptului de proprietate pentru un teren în suprafață de 28,5 ha situat în localitatea Voluntari. Ulterior, Comisia Județeană Ilfov pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor a dispus reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenului în suprafață de 21,75 ha de către Comisia orășenească Voluntari.

Drepturile asupra terenului respectiv au fost cesionate de moștenitorul persoanei îndreptățite, în anul 2006, către George Becali, pentru suma de un milion de euro. La rândul său, Becali a cesionat drepturile la măsuri reparatorii, constând în restituirea în natură sau prin echivalent bănesc, către o societate reprezentată de Vasile Geambazi, pentru suma de 2.175.000 de euro, iar apoi a cedat drepturile "asupra terenului în suprafață de 28,5 ha" către persoana fizică Vasile Geambazi, pentru suma de 100.000 de euro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL