Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anisie: Termenul limită în care tabletele vor ajunge la elevi - 10 septembrie. Cele trei scenarii privind anul școlar 2020-2021

Wednesday, 15 July 2020, 12:10 Sursă: Realitatea.net

"Ministerul Educaţiei a elaborat caietul de sarcini şi acolo avem ca termen pentru a ajunge în unităţile de învăţământ 10 septembrie. Dar, după cum bine se ştie, nu Ministerul Educaţiei realizează această achiziţie. Noi ca Minister al Educaţiei, am pus termenul limită 10 septembrie", a spus Anisie, citată de Agerpres.

Ministrul a recunoscut, în cadrul dezbaterilor de astăzi, că sistemul de învăţământ din România nu a fost pregătit pentru educaţia online.

Întrebată dacă ia în calcul în acest moment descentralizarea formulei în care vor învăţa copiii, în funcţie de specificul epidemiologic al judeţului, oraşului, respectiv comunităţii locale, Anisie a răspuns: "Se ia în calcul şi o astfel de variantă, să descentralizăm decizia, chiar mergând până la nivelul unităţilor de învăţământ".

În context, ea a precizat că toate deciziile pe care le va lua MEC în ceea ce priveşte desfăşurarea noului an şcolar 2020-2021 vor ţine cont de recomandările Ministerului Sănătăţii (MS) şi de situaţia epidemiologică.

"De aceea, aşteptăm din partea MS normele sanitare pe care trebuie să le respecte colegii în cadrul unităţilor de învăţământ preuniversitar sau în instituţiile din învăţământul universitar şi în momentul în care acestea vor fi transmise către Grupul de lucru (...) putem să luăm şi anumite decizii, dar până la momentul acela nu putem să spunem că avem o decizie luată. Avem conturate trei scenarii", a spus Monica Anisie.

Potrivit acesteia, printre propunerile avansate în timpul discuțiilor din cadrul Grupului de lucru de la nivelul MEC se număra și aceea potrivit căreia învăţământul preşcolar şi cel primar să se desfăşoare normal în sala de clasă.

"Inclusiv partenerii noştri de dialog social sau reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale care au participat în grupurile de lucru, cu toţii am ajuns la concluzia că putem începe în mod normal, aşa cum este structura anului şcolar pe 14 septembrie, dacă situaţia epidemiologică nu o să fie atât de gravă. În acelaşi timp, un alt scenariu care s-a conturat în cadrul grupurilor de lucru a fost acela hibrid, în care unii vor fi fizic în clasă, iar alţi elevi vor urmări în acelaşi timp cursurile de acasă în sistem online, urmând ca după aceea să alterneze grupurile de elevi. (...) Şi un alt treilea scenariu este acela în care vom învăţa numai online, dacă situaţia epidemiologică va fi una foarte gravă", a spus Anisie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL