Coronavirus - România: 3864 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Animalele cât o monedă sunt cea mai spectaculoasă descoperire a oamenilor de știință

Saturday, 03 August 2019, 22:47 Sursă: REALITATEA.NET

Talia infimă a fost, de fapt, principala cauză pentru care broscuța nu a fost descoperită până acum, sunt de părere cercetătorii. Masculii adulți ating o lungime care variază între numai 10,6 și 12,8 milimetri. Iar sunetul pe care acestea îl scot seamănă mai degrabă cu cel produs de insecte.

„Aceste broaște mici pot sta lejer pe o monedă sau pe o unghie. Am fost surprinși să constatăm că formele în miniatură sunt din abundență la nivel local și sunt și comune. Ele au fost, cel mai probabil, trecute cu vederea de către cercetători din cauza dimensiunilor extrem de mici, a habitatului secretiv și sunetelor de insecte pe care le scot", a declarat Sonali Garg, cercetător de la Universitatea din Delhi, dar și cel care a descoperit alte peste 80 de specii de amfibiene în India.

Broaștele de noapte (Nyctibatrachus) au fost alcătuite cândva din 28 de specii, dintre care câteva aveau o mărime în miniatură de aproximativ 18 milimetri. Grupul acestor broaște descoperite provine din partea de vest a munților Gați și face parte dintr-o familie mai veche, care a apărut cu aproximativ 70 – 80 de milioane de ani în urmă.

Majoritatea acestor broaște trăiesc în zone unde sunt expuse pericolului sau în zonele locuite de oameni. Peste 32% dintre broaștele din Gații de Vest ai Indiei sunt pe cale de dispariție, adică una din trei.

„Dintre cele șapte specii noi, cinci se confruntă cu amenințări antropice considerabile și necesită o prioritizare urgentă de conservare", a mai spus Sonali Garg.

Mai mulți cercetători au declarat că, odată cu descoperirea acestor specii necunoscute de broaște până acum, se dovedește încă o dată cât de importantă este prioritizarea amfibienelor din zonă.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL