Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Angelina Jolie critică ONU. Actrița îndeamnă la o mai mare implicare și reevaluare a priorităților

Thursday, 16 March 2017, 13:28 Sursă: REALITATEA.NET

Aflată meircuri la o întrunire ONU la Geneva, actrița și filantroapa Angelina Jolie a criticat Organizația Națiunilor Unite ca fiind „imperfectă” și necesită reînnoiri.

"Dacă guvernele și liderii nu țin astăzi vie flacăra internaționalismului, atunci trebuie să facem acest lucru noi, în calitate de cetățeni", a declarat Jolie la conferința anuală Sergio Vieira de Mello, organizată în onoarea acestui fost reprezentant al ONU ucis într-un atentat la Bagdad în 2003.

"Asistăm la un val de naționalism în creștere, deghizat în patriotism, și la reapariția unor politici de încurajare a fricii și urii față de alții ", a avertizat ea, fără a se referi în mod direct la președintele Statelor Unite, Donald Trump, a cărui administrație revizuiește finanțarea Națiunilor Unite și participarea la Consiliul ONU pentru Drepturile Omului.

Nici un singur apel umanitar la donații din partea guvernelor din lumea întreagă nu a primit nici jumătate din suma necesară, a spus ea. Operațiuni derulate în patru țări în care 20 de milioane de persoane se află în pragul morții din cauza foametei — Yemen, Somalia, Sudanul de Sud și Nigeria — sunt grav subfinanțate, anunță agerpres.ro

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL