Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Angela Merkel ia măsuri DURE după atentatul din Berlin

Friday, 23 December 2016, 18:23 Sursă: REALITATEA.NET

Amenințarea teroristă va persista în Germania, chiar dacă autorul atacului comis la un târg de Crăciun din Berlin a fost ucis, a declarat vineri cancelarul german Angela Merkel, informează Agerpres.

'Putem răsufla ușurați că pericolul imediat a trecut', dar 'amenințarea teroristă rămâne pe ansamblu prezentă, cum a fost de mulți ani' și 'acest lucru îl știm toți', a spus Merkel într-o scurtă intervenție televizată după confirmarea uciderii teroristului Anis Amri de către poliția italiană la Milano.

Cazul acestui tunisian care a ucis luni seară 12 persoane și a rănit alte 48 după ce a pătruns cu un camion în mulțime, el fiind de altfel de mult timp în atenția poliției germane care știa că reprezintă un pericol, ridică 'o serie de întrebări', a admis Angela Merkel. 'Pentru mine și pentru ansamblul guvernului datoria cea mai importantă a Statului este protecția cetățenilor', a continuat ea.

Cancelarul Germaniei i-a transmis, vineri, preşedintelui Tunisiei, Beji Caid Essebsi, că autorităţile germane vor să accelereze procesul de deportare a imigranţilor tunisieni, a căror solicitări de azil au fost deja respinse de către executivul de la Berlin, ca urmare a tragicului eveniment care a avut loc în centrul Berlinului, unde 12 persoane au murit, iar alte 48 au fost rănite, potrivit News.ro.

Autorităţile germane au recunoscut că solicitarea de azil a tunisianului Anis Amri a fost respinsă în urmă cu mai multe luni, însă acesta continua să trăiască fără nicio problemă în Germania. De asemenea, acesta era pe lista serviciilor secrete germane pentru jihadişti periculoşi.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL