Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Angela Merkel face apel la înfiinţarea unei armate a Uniunii Europene

Tuesday, 13 November 2018, 18:30 Sursă: REALITATEA.NET

„Ar trebui să lucrăm pentru înfiinţarea unei armate europene reale”, a declarat Merkel în cadrul unui discurs ţinut în Parlamentul European.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a propus săptămâna trecută înfiinţarea unei armate proprii a Uniunii Europene, pentru a reduce dependenţa de Washington în materie de apărare, denunţând apariţia unor "puteri autoritariste" şi evocând necesitatea apărării Europei de Rusia, China şi chiar Statele Unite.

"Nu vom putea apăra europenii dacă nu decidem să avem o adevărată armată europeană. În faţa Rusiei, care este la frontierele noastre şi care arată că poate fi ameninţătoare, trebuie să avem o Europă care să se poată apăra mai mult de una singură, fără a depinde doar de Statele Unite, şi care să fie mai suverană", a declarat Emmanuel Macron într-un interviu acordat postului Europe 1.

Preşedintele american Donald Trump a criticat vineri planul omologului său francez, catalogând ideea drept „foarte jignitoare”.

„Foarte jignitor, poate că Europa ar trebui mai întâi să îşi plătească partea în cadrul NATO”, a transmis Donald Trump printr-un mesaj postat pe Twitter.

 

Sursa


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL