Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Angajatul unei bănci, trimis în judecată pentru fals şi delapidare

Wednesday, 21 December 2016, 21:32 Sursă: REALITATEA.NET

Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad a trimis în judecată un angajat al Băncii Cooperatiste ”Peneş Curcanu” Vaslui, filiala Şuletea, pentru delapidare şi fals în înscrisuri, după ce, prin falsificarea unor documente, şi-ar fi însuşit din conturile instituţiei suma de 197.359,24 de lei, scrie News.ro.

Astfel, susţin procurorii, bărbatul a contractat credite fictive în numele a 32 de clienţi ai băncii. Pe înscrisurile contabile, angajatul unităţii de creditare a efectuat lichidări şi desfiinţări de depozite în numele clienţilor, a semnat în fals cererile acestora şi ordinele de plată privind ridicarea sumelor, pe care apoi şi le-a însuşit. De asemenea, în cazul a opt clienţi a retras sume de bani din conturile bancare curente.

Cei aproape 200.000 de lei au fost însuşiţi de către Nicuşor Cimpoeşu în perioada 2004 - 2012, interval în care a falsificat 117 înscrisuri oficiale şi a întocmit 71 de acte materiale de delapidare. Toate aceste falsuri au fost descoperite în anul 2012, în urma unui control financiar intern făcut la filiala bancară din Şuletea.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL