Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Angajaţii Google din San Francisco vor face NAVETA cu feribotul

Thursday, 09 January 2014, 12:25 Sursă: REALITATEA.NET

Google a început să-şi aducă la birouri angajaţii din San Francisco cu feribotul, după ce a fost criticată, alături de alte companii din Silicon Valley, că supraaglomerează traficul din oraş cu autobuzele care transportă salariaţii, transmite Mediafax.

Google a contractat o companie de logistică pentru a derula un proiect pilot de transport al angajaţilor cu feribotul, a declarat pentru Bloomberg un director din Portul San Francisco.

Serviciul va fi funcţiona pentru început timp de 30 de zile, perioadă de test, timp în care angajaţii Google vor fi deserviţi de un vas de tip catamaran cu o capacitate de 150 de pasageri.

Portul San Francisco va primi un comision pe durata proiectului.

Companiile din Silicon Valley au fost criticate în repetate rânduri din cauza autobuzelor utilizate pentru transportul angajaţilor din San Francisco la muncă. Totodată, preţurile din oraş, în special la locuinţe, au crescut din cauza apariţiei a numeroşi locuitori cu venituri mai ridicate care lucrează în industria IT.

Companiile se apără susţinând că traficul ar fi şi mai aglomerat în lipsa autobuzelor, deoarece angajaţii ar fi nevoiţi să se deplaseze la lucru în autoturisme. Opinia companiilor este susţinută şi de primărie.

La începutul acestei săptămâni, mai multe companii din Silicon Valley, printre care Google, Apple şi Facebook, au convenit să plătească un comision zilnic către municipalitate pentru a permite autobuzelor să utilizeze staţiile existente, destinate transportului public.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL