Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Angajații APIA s-au săturat de promisiuni: joi blochează activitatea în toată țara

Wednesday, 15 November 2017, 17:19 Sursă: REALITATEA.NET

Acesta a declarat că activitatea va fi paralizată între orele 9:00 și 12:00, interval de timp în care angajații ar trebui să iasă în fața instituțiilor. Asta înseamnă că funcționarii APIA nu autorizează plăți sau nu execută nicio altă sarcină legată de subvenții sau alte probleme ale fermierilor, într-o perioadă extrem de aglomerată.

Liderul de sindicat a precizat că nemulțumirile angajaților APIA din teritoriu au fost anunțate încă din vară, atât conducerii centrale, cât și ministrului Agriculturii, însă "ne-au tot amăgit că se va rezolva problema. Nu cerem măriri de salarii, cerem să ni ne păstreze salariile actuale."

Contact de AGERPRES, directorul general al APIA a anunțat că există un proiect de OUG care va reglementa problema salarizării, iar acest aspect le-a fost transmis liderilor de sindicat într-o întâlnire care a avut loc marți la minister. Potrivit Agrointel, joi sau vineri ministrul Agriculturii Petre Daea ar urma să aibă o videoconferință cu șefii APIA din țară.

APIA are în prezent 4.859 de angajați, dintre care 400 la nivel central. Potrivit AgroInfo, pe acest palier salariul unui director poate să ajungă la peste 9.000 de lei. În schimb, un consilier superior, gradația cinci, are în prezent 5.137 lei brut, din ianuarie 2018 ar urma să încaseze 4.465 de lei.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL