Andronescu bulversează admiterea în licee, din această vară. ORDINUL care amână unele probe

Monday, 13 May 2019, 22:34 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Federaţia "Spiru Haret" face public un ordin emis, luni, de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, referitor la calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat.

Sindicaliştii reclamă că, prin acest act despre care spun că nu a fost discutat în prealabil cu partenerii sociali, se amână cu circa o lună desfășurarea probelor de aptitudini şi afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale, scrie Digi 24.

"Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a emis astăzi, 13 mai 2019, Ordinul 3995, prin care schimbă calendarul admiterii în învățământul liceal de stat, cu toate că unele etape ale admiterii sunt deja în desfășurare. Actul normativ nu a fost discutat în prealabil cu niciun partener social. Prin acest document, Ministerul Educației Naționale amână cu circa o lună desfășurarea probelor de aptitudini, care se vor organiza cu doar câteva zile înainte de probele de la Evaluarea națională. De asemenea, prin același act, se amână până la 30 mai a.c. și afișarea locurilor disponibile în licee și școli profesionale, lucru care va afecta grav și mișcarea de personal. 'Ceea ce a făcut Ministerul Educației este ilegal. Nu poți să-ți bați joc de copii, părinți și cadre didactice. Sunt părinți care astăzi s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-și înscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au început să organizeze târgurile de oferte educaționale, pe care le-au programat cu luni bune înainte. De exemplu, în București, de mâine, liceele ar trebui să-și prezinte oferta. Însă, unitățile de învățământ nu au aprobate cifrele de școlarizare, pe care, potrivit ordinului dat în această seară, le vor primi de-abia la sfârșitul lunii mai', a declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret"", potrivit sursei citate.Adaugă părerea ta
Alte articole din: EDUCAŢIE