Anchetă la şcoală:un părinte s-a plâns că a fost forţat să dea bani pe invitaţia la un bal caritabil

Tuesday, 13 February 2018, 13:42 Sursă: REALITATEA.NET

Purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureş, Adriana Meşter, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că instituţia pe care o reprezintă a început ancheta la Şcoala Gimnazială ”Lucian Blaga”, din Baia Mare, urmând să se verifice modul în care asociaţia de părinţi a strâns sume de bani pentru un sistem de supraveghere video.

Din procesele verbale ale şedinţelor cu părinţii a reieşit că acţiunile asociaţiei au fost făcute în mod benevol, nefiind vorba de obligarea cuiva să dea bani.

”Este o anchetă în derulare la Şcoala Gimnazială 'Lucian Blaga', din Baia Mare. ISJ Maramureş a întreprins mai multe demersuri şi a cerut conducerii unităţii o notă informativă cu privire la modul în care asociaţia de părinţi a decis strângerea unor sume de bani pentru un sistem de supraveghere video. Din această notă, asumată de conducerea şcolii şi preşedintele asociaţiei de părinţi, reiese că asociaţia de părinţi a fost constituită în anul 2011 şi are personalitate juridică, are un statut şi obiective, printre care şi sprijinirea din punct de vedere material a şcolii, prin atragerea de fonduri din sponsorizări şi donaţii. De asemenea, din procesele verbale reiese că toate acţiunile asociaţiei au fost făcute în mod benevol, cine doreşte să susţină proiectul poate să o facă, cine nu, nu, nu era obligatoriu”, a spus Meşter.

Potrivit acesteia, marţi a fost începută de ISJ Maramureş şi o inspecţie tematică pe management la şcoala respectivă pentru clarificarea tuturor aspectelor, inclusiv pe relaţia cu părinţii şi comunicare, care se va încheia, probabil, vineri.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL