Anchetă în cazul bebeluşului mort. Anchetatorii vor să deshumeze trupul copilului. Ce spun părinţii

Friday, 12 February 2016, 09:40 Sursă: REALITATEA.NET

Poliţiştii au ridicat ieri probe din casa fetiţei care a murit din cauza bacteriei ucigaşe. Părinţii îndureraţi susţin că au fiert şi au filtrat apa, iar ei bănuiesc că de vină ar fi, de fapt, nişte portocale. Anchetatorii vor să deshumeze trupul bebeluşului, pentru autopsie. Însă părinţii nu sunt de acord. Copila ar fi trebuit să împlinească un an peste două zile. 

Adaugă părerea ta

Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti s-a sesizat din oficiu în acest caz, iar poliţiştii judiciarişti au ridicat probe din apa şi hrana micuţei. Părinţii spun că au mers cu Diana la spital după ce au constatat că fetiţa avea diaree. După perfuzii, copila s-a simţit mai bine, aşa că medicii i-au dat drumul acasă. Însă fetiţei i s-a făcut din nou rău. 

"De vineri până sâmbătă seara a avut doar patru scaune. Şi am mers cu ea la Pediatrie", a spus mama fetei adăugând că diagnosticului a fost eterocolită.

"Duminica ne-am dus iar cand s-a agravat starea. În urma unor investigaţii, ne-au trimis la Bucureşti cu diagnosticul de ocluzie intestinală. A fost supusă mai multor ecografe, radiografii pentru că aparea ceva la instestine dar nu era ocluzie intestinală", a mai spus mama bebeluşului.

Ministerul Sănătăţii s-a mulţumit doar să spună că părinţii au refuzat internarea, în prima fază, deşi iniţial diagnosticul a fost: enterocolită. Nimeni nu le-a spus părinţilor că o bacterie atacă organele copilului lor.

Părinţii bănuiesc că fetiţa lor ar fi murit din cauza unor portocale contaminate.