Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Analiză: Pandemia COVID schimbă radical obiceiurile de consum de Black Friday

Thursday, 12 November 2020, 16:04 Sursă: Realitatea.net, framesmedia.ro

Este este că românii nu vor mai cumpără atât de multe haine, produse cosmetice și accesorii, în mod uzual vedetele precedentelor ediții de Black Friday, ci se vor concentra pe bunurile de strictă necesitate care au legătură cu munca și traiul de acasă.

Punctul culminant al evenimentului din acest an va fi pe 13 noiembrie, ziua în care cei mai mulți mari comercianți vor organiza campanii speciale de reduceri de prețuri, iar estimările companiei de consultanță Frames indică o reducere a vânzărilor cu cel puțin 20% față de anul trecut, scădere influențată și de sentimentul de incertitudine privind viitorul.

Potrivit analizei, vânzările totale de Black Friday vor ajunge la aproximativ 240 de milioane de euro, cu aproape 10 milioane mai puțin decât anul trecut.

Dacă în 2019, valoarea medie a coșului de cumpărături, în online, a fost de 484 de lei, experții estimează că în acest an aceasta va coborî sub nivelul de 450 de lei.

Black Friday 2020 va fi în esență un eveniment concentrat pe ofertele online – consideră autorii analizei.

 Detalii despre cum s-au schimbat opțiunile și prioritățile consumatorilor români în perioada de pandemie citiți pe Realitatea Financiară.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL