Coronavirus - România: 32079 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ANAF-ul îl contrazice pe Victor Ponta: "Nu avem procese pe rol cu românii din categoria amnistiată"

Wednesday, 20 May 2015, 09:24 Sursă: REALITATEA.NET

Victor Ponta susţinea, în urmă cu câteva zile, că datoriile persoanelor aflate în proces cu ANAF-ul pentru sume mici ar trebui şterse, pentru că procesele costă prea mult statul.

ANAF-ul îi dă replica premierului, răspunzând la solicitarea Realitatea TV, explicând că nu are niciun proces pe rol cu românii care s-ar încadra în categoria amnistiaţilor fiscal.

"Miercuri trebuie să fie în ședință de Guvern un proiect de lege care sa prevada foarte clar ca tot ce e in trecut pana la 1 iunie, sume pe care exista procese intre ANAF si diversi contribuabili referitoare la PFA, PFI, DDA, CASS, in general pentru cei care nu au venituri sau au venituri foarte mici, la acele diurne pentru soferi, deci toate cele in care noi ne aflam intr-o multime de procese, avem miercuri proiect de lege - sigur, Parlamentul urmeaza sa-l dezbata, Camera Deputatilor e decizional - si vrem sa facem un moment T0: dom'le, pana aici, stergem, ca a fost legislatia buna sau rea, oamenii au cunoscut-o sau nu au cunoscut-o. Avem procese care ne costa mai mult decat banii pe care ii recuperam, dupa care, de la 1, oricine greseste, plateste", a spus Victor Ponta, potrivit Ziare.com, în data de 11 mai. 

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a suspendat, saptamana trecuta, emiterea deciziilor privind regularizarea contributiilor de asigurari sociale de sanatate (CASS) pentru anul 2012, dupa ce unii contribuabili au fost instiintati ca au de platit sume mai mari decat veniturile obtinute.

Persoanele care obtin venituri din dobanzi, dividende sau chirii, indiferent de valoare, sunt obligate sa achite contributii de asigurari sociale de sanatate calculate la o baza lunara, care nu poate fi mai mica decat salariul minim brut pe tara.

In februarie, ANAF anunța că va emite din oficiu decizii de anulare a platii CASS, impuse anterior pentru persoanele fizice care nu aveau obligatia acestei plati, iar persoanele care au achitat banii vor avea dreptul la restituirea sumelor platite. Procedura a fost decisa de Guvern, printr-un proiect de lege, dupa ce, la inceputul anului, cateva mii de copii din Curtea de Arges si din localitatile limitrofe care au alocatiile pe card au primit instiintari de plata de la ANAF prin care sunt anuntati ca au de achitat cate 468 de lei, reprezentand CAS pe anul 2012, printre cei notificati numarandu-se copii de zece ani sau nedeplasabili.

 

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL