Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

ANAF nu vrea să răspundă la cererile de informații despre recuperarea prejudiciului din dosarul ICA

Wednesday, 03 December 2014, 19:13 Sursă: REALITATEA.NET

Astfel, prima formulare a unei solicitări, în baza legii 544/2001, a fost trimisă la Ministerul Finanțelor Publice pe data de 28 octombrie. După redirecționarea acesteia către ANAF și numeroase apeluri telefonice, reporterul HotNews nu a primit răspunsul la o chestiune simplă, de interes public.

Pe 14 noiembrie, HotNews.ro a trimis o a doua solicitare la Ministerul Finanțelor, precizând că, în baza legii 544/2001, instituția trebuia să răspundă în termen de 10 zile. După trei zile, pe 17 noiebrie 2014, Ministerul Finanțelor ne comunica faptul că solicitarea "a fost redirecționată spre competenta soluționare a Agenției Naționale de Administrație Fiscală" și că "răspunsul va fi comunicat îndată ce ne va parveni".
Marti, 2 decembrie 2014, reporterul HotNews a sunat atât la Ministerul Finantelor, cât și la ANAF. În prima fază, persoana de contact de la Finanțe a spus că solicitarea HotNews intră în competența ANAF, astfel că orice întrebare și plângere trebuie adresată instituției în cauză.
La primul apel, reprezentantul ANAF, după ce a găsit solicitarea HotNews, în baza de date, a afirmat că va încerca să o soluționeze în aceeași zi, menționând că va reveni cu un telefon. După mai mult de cinci ore, având în vedere că nu a mai fost contactat de către cei de la ANAF, reporterul HotNews.ro a revenit cu un apel telefonic. Și de această dată, un posibil răspuns a fost amânat pentru miercuri.

Miercuri, 3 decembrie, reporterul HotNews a revenit cu un telefon la reprezentantul ANAF, care, de această dată, a spus că nu a primit niciun răspuns și că "nu știe cât mai durează", precizând că este posibil ca pentru aflarea informațiilor cerute să fie necesare "semnături de la director".

 

Mai multe pe HotNews.

 

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL