Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Ana Birchall, despre "nevoia de adevăr". Cine sunt vinovații pentru condamnarea României la CJUE și amenda de 3 milioane de euro

Friday, 17 July 2020, 15:01 Sursă: Realitatea.net

Într-o postare pe Facebook, fostul ministru critică lipsa de responsabilitate a unor lideri politici, vinovați de lipsa transpunerii în legislație a directivei europene privind combaterea spălării banilor. Mai mult, aceștia ,,continuă să manipuleze, cinic și viclean, opinia publică”, scrie Ana Birchall.

Birchall consideră că statul ar trebui să recupereze banii de la cei vinovați, printre care se află fostul ministru al Justiției Tudorel Toader, fostul premier Viorica Dăncilă și deputatul PSD Florin Iordache, care a condus Comisia pentru Legile Justiției.

"Nevoia de adevăr, nevoia de documentare" așa îți începe pledoaria, pompos, un domn fost ministru al justiției tot atât de vinovat ca și Iordache și Dăncila, de exemplu, de condamnarea României la plata sumei de 3 milioane de euro, de către CJUE! Sincer, nu pot ințelege cum persoane care au ocupat funcții importante în statul român, nu numai că nu își asumă cu demnitate și responsabilitate greșelile făcute, dar continuă să manipuleze, cinic și viclean, opinia publică, dând vina și pe alții! NU domnule Tudorel Toader, NU aveți nicio scuză! Și dvs. Sunteți vinovat, printre principalii vinovați, pentru că nu ați luat măsurile legale necesare pentru ca această directivă să fie transpusă în termen astfel încât România să NU fie condamnata de CJUE!  (…) Așa cum ați elaborat și adoptat OUG pe SIIJ și pe legile justiției, puteați foarte bine să inițiati și să vă luptați, dar pe bune, pentru ca această OUG să fie adoptată”, îi transmite Ana Birchall lui Tudorel Toader.

Birchall subliniază că lipsa de responsabilitate a unor lideri politici este plătită de românii cinstiți.

,,Aveți curaj și respect pentru românii cinstiți, care vor contribui din propriul buzunar la plata acestei sume, deși nu au nicio vină pentru greșelile făcute, voit sau nu, de către cei care aveau în fișa postului astfel de responsabilități. Și dvs. sunteți printre persoanele vinovate, oricât de mult încercați să vă extrageți acum, șmecherește, din această responsabilitate. Poate vă ajută doamna Dancila și clarifică domnia sa!? Din punctul meu de vedere, statul trebuie să recupereze suma de 3 milioane de euro exact din buzunarul celor vinovați!”, a mai scris Birchall.
Imagine

România trebuie să plătească trei milioane de euro pentru că nu a transpus, în integralitate și la timp, directiva europeană pentru combaterea spălării banilor.Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL