Amnistie de lux. Cum poate răspunde Dragnea doar civil și îşi poate "salva" și banii

Thursday, 17 January 2019, 00:40 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Până la sfârşitul săptămânii, guvernul Dăncilă ar urma să emită OUG pentru amnistierea faptelor de corupţie, susțin surse citate de tracknews.ro. Decizia de miercuri a CCR privind neconstituţionalitatea protocoalelor dintre SRI şi Parchete ar urma să fie folosită ca un alt argument în promovarea amnistiei.

Ordonanţa ar urma să fie mascată sub forma unei formule de recuperare a prejudiciilor create prin mită, abuz în serviciu, trafic de influenţă, deturnare de fonduri şi evaziune fiscală, care nu vor putea fi recuperate decât dacă infractorul este lăsat în liberate.

Propoaganda PSD a şi pregătit un discurs în care se va marşa pe faptul că degeaba făptuitorul este închis pentru o scurtă perioadă de timp, dacă prejudiciile nu sunt recuperate, scrie tracknews.ro.

De asemenea, se va invoca faptul că penalii din zona corupţiei nu sunt autori de fapte comise cu violenţă, deci nu reprezintă risc social.

Între cei care ar beneficia de o astfel de reglementare se află Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, dar și alți apropiați.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri