Ambasadorul SUA la Bucureşti a spulberat visul românilor privind ridicarea vizelor

Saturday, 25 January 2020, 20:59 Sursă: Realitatea.NET

”Nu ar fi nimic mai bun pentru SUA decât să poată elimina vizele pentru România. Din păcate, avem o lege care spune că rata de respingere a candidaţilor trebuie să fie de sub 3% şi acum e în jur de 10%.

Le-am promis şi preşedintelui Iohannis, şi prim-ministrului Orban că vom lucra cu Guvernul pentru a vedea cum putem rezolva aceste lucruri, cum poate fi redusă rata de respingere, ca să ajungă de la 10% la 3% şi astfel să se poată ridica vizele pentru România”, a declarat pentru Ziarul de Iași ambasadorul american, întrebat dacă în opinia sa există şanse ca România să fie cea de-a 40-a ţară care va intra în programul „Visa Waiver”.

Întrebat dacă putem vorbi de un timeline realist pentru acest proiect, fiind invocate durata de 5-10 luni sau de 5-10 ani, Adrian Zuckerman a răspuns: ”Sper să nu fie 5-10 ani, dar, din păcate, nu cred că o să fie 5 sau 10 luni. Aş intui că e ceva între aceste date, dar e greu de spus, fiindcă sunt o mulţime de lucruri şi de condiţii care trebuie rezolvate ca rata de respingere să se reducă de la 10% la 3%”.

El a afirmat, în acest context, că cel mai important lucru, în opinia sa, este ca economia României să se dezvolte.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-26 03:48:47
Paine si circ in Romanica

Eu zic ca Orban sa lase Auschwitzul si alte lagare si pupaturi de icoane si sa faca bine daca tot merge la polonezi sa intrebe si el chiar daca da a prost, cum au procedat ei cu americanii de au liber la vize si scutul este platit integral de americani? sa-i spuna si babalaului de Iohanis ca si-a batut Trump joc de el si implicit de toata Romania de a venit prima data din SUA cu contracte de 3 miliarde de dolari de platit iar cand l-a vazut Trump ce bucuros este martalogul ca trebuie sa plateasca, l-a mai chemat o data si i-a mai dat inca 7 miliarde de platit iar dobitocul a venit iar bucuros in Romania, basca si cu o sapca imbecila. Cam asta ar trebui Orban sa intrebe pe polonezi, de ce ei nu sunt neam de mamaligari prosti care accepta puli in cur de la toti maimutoii?

2020-01-26 13:03:35
mircea

Acesta este dublu standard. Migranții arabi sau musulmani sunt mai civilizați ?

Alte articole din: ACTUAL