Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

"Am două facultăţi şi un doctorat. NIMENI nu vrea să mă angajeze"

Saturday, 27 September 2014, 13:39 Sursă: REALITATEA.NET

Rezultatul a fost unul absolut dezamăgitor: cea mai avantajoasă ofertă primită pare să fi fost cea de agent de vânzări în domeniul instalaţiilor sanitare.

Doctoratul este un titlu de pus în ramă şi doar atât. Aceasta a fost senzaţia trăită după o escală la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, manifestare organizată ieri de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM).

Altădată, obţinerea titlului de doctor echivala cu recunoaşterea în plan profesional a cunoştinţelor obţinute în ani de studiu şi cercetare. Astăzi, unii angajatori nici nu se mai obosesc să se uite cu atenţie asupra acestui detaliu din CV.

Doar pentru 15% din posturi se cerea diplomă de licenţă. Dintre acestea, şi mai puţine locuri pentru absolvenţii facultăţilor cu profil umanist. Aşa că până şi căutarea unui post care să se potrivească profilului din CV ne-a cam dat bătăi de cap. Unii, după un scurt slalom, se lăsau păgubaşi. Noroc că partenerii de viaţă le stăteau alături, la bine, dar mai ales la greu.

"Aşa faci în fiecare an. Nu ai răbdare deloc. Treci repede şi nici nu te uiţi ca lumea. Stai şi uită-te oleacă", îi spunea o ieşeancă nemulţumită soţului ei. Fix în faţa intrării în Foaier, absolvenţii de Limbi Străine, îndeosebi de spaniolă sau italiană, erau la mare căutare la firme precum Xerox Business Services sau SCC.

Mai multe pe Ziaruldeiasi.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL