Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alina Bica, în fața magistraților ÎCCJ! Un nou proces al fostei șefe DIICOT, la final

Monday, 19 December 2016, 09:23 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit DNA, în acest dosar Alina Bica este acuzată de luare de mită și participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu.

Totodată, Șerban Pop, fostul șef ANAF, este acuzat de procurorii de complicitate la dare de mită, iar omul de afaceri Horia Simu de săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Astfel, DNA arată că, în cursul anului 2014, Șerban Pop a primit de la suspectul Horia Simu, om de afaceri, suma totală de aproximativ 230.000 euro (constând în două contracte de asistenţă juridică încheiate cu firmele acestuia din urmă şi suma de 150.000 euro cash), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT, în scopul soluționării unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri, într-o manieră favorabilă acestuia din urmă.

La data de 8 noiembrie 2014, Alina Bica, în calitate de procuror şef al DIICOT, a primit, pentru sine, în mod indirect, printr-un intermediar (martor denunţător în cauză), suma de 17.500 euro din totalul sumei de 20.000 euro, pe care acesta din urmă, în calitate de interpus, a primit-o de la Şerban Pop. Suma de 20.000 euro a reprezentat o parte din totalul sumei de aproximativ 230.000 euro ce a fost dată de suspectul Horia Simu în tranşe, pe parcursul a 8 luni, în cursul anului 2014, fostului şef ANAF pentru ca acesta să o remită în scopul menționat mai sus, spun procurorii.

În schimbul banilor primiți, Alina Bica a determinat înlocuirea procurorului de caz și a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său (care, potrivit probelor administrate până în acest moment al urmăririi penale a acţionat fără vinovăţie), în scopul pronunţării unei soluţii de clasare în cauza în care se desfășurau acte de urmărire penală față de suspectul Simu Horia, lucru care s-a și întâmplat ulterior, potrivit aceleiași surse.

Recent, Alina Bica a fost condamnată, în primă instanță, într-o altă cauză. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL