Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alimentul care conţine de 6 ori mai mult CALCIU decât laptele

Saturday, 26 August 2017, 19:48 Sursă: REALITATEA.NET

De ce sunt mai bune semințele de chia decât laptele?

De exemplu, mai puțin de 40% dintre oamenii din lume pot digera corect laptele și doar 5% dintre asiatici pot digera laptele în mod corespunzător. Acest lucru se datorează faptului că laptele este destinat copiilor, nu adulților. În copilărie, oamenii produc lactază, care ajută la descompunerea laptelui astfel încât să poată fi digerat în mod adecvat. În schimb, gena care produce lactază începe să nu mai funcționeze pe măsură ce înaintăm în vârstă, deci majoritatea persoanelor ajung să nu mai producă lactază până la vârsta de cinci ani. Aceste noi cunoștințe au redus considerabil consumul de lapte din întreaga lume. De exemplu, vânzările de lapte din Marea Britanie au scăzut cu 30% în ultimii douăzeci de ani.

Semințele de chia - alternativă la lapte

Din fericire, semințele de chia sunt o alternativă perfectă la lapte, deoarece oferă aproape același nivel de calciu.

Acest lucru înseamnă că semințele de chia sunt perfecte pentru sistemul tău osos și sunt, de asemenea, mult mai ușor de digerat pentru corpul tău.

Cercetările au descoperit că semințele de chia conțin 233 de miligrame de calciu într-o porție de 3 linguri, ceea ce reprezintă aproape aceeași cantitate de calciu pe care o conține o cană cu lapte (299 de miligrame). Ar trebui să încerci să consumi în jur de 1.000 de miligrame de calciu pe zi, ceea ce înseamnă că trei linguri de semințe de chia conțin aproape un sfert din cantitatea recomandată zilnic de calciu.

Există și multe alte beneficii dacă alegi semințele de chia. Consumul de proteine vegetale reduce riscul decesului cardiovascular. De asemenea, studiile au constatat că înlocuirea proteinelor animale cu proteine vegetale are drept rezultat un risc redus de deces provocat de aproape orice alte cauze.

Acum că știi de beneficiile acestor semințe, vei înlocui laptele cu ele?

sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL