Alimentul banal pe care nu trebuie să îl ţii niciodată în frigider. Toţi fac greşeala aceasta!

Monday, 18 March 2019, 08:34 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Unele alimente au, pur şi simplu, un gust mai bun dacă sunt ţinute în frigider, însă dacă alegi să depozitezi cartofii la rece, sănătatea ta ar putea avea de suferit!

Când vine vorba de depozitarea alimentelor, te confrunţi cu sfaturi contradictorii din diverse surse, însă specialiştii trag un semnal de alarmă cu privire la păstrarea cartofilor în frigider.

Ai, probabil, impresia că dacă păstrezi alimentele la rece faci alegerea corectă, întrucât rolul frigiderului este, până la urmă, de a le feri de influenţa factorilor de mediu.

Este sau nu periculos să mâncăm cartofi încolțiți

Dacă eşti tentată să depozitezi în frigider orice aliment perisabil, specialiştii de la Foods Standards Agency recomandă să eviţi păstrarea cartofilor în aceste condiţii:

"Cel mai important aliment pe care nu trebuie să îl depozitezi în frigider este cartoful. Când este ţinut la frigider, amidonul din cartof se transformă în zahăr. Atunci când sunt copţi sau prăjiţi, aceste zaharuri se combină cu asparagina (n.r. aminoacid neesenţial, ce ajută la echilibrarea sistemului nervos uman) şi dau naştere unei substanţe numite acrilamidă chimică, considerată a fi dăunătoare."

Cum faci cea mai bună salată orientală de post

Astfel, cartofii cruzi ar trebui depozitaţi într-un loc uscat şi răcoros, dar NICIODATĂ în frigider!

Aşa faci cei mai buni cartofi la cuptor. Ingredientul care face toată diferenţa


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri