Alimentele-pansament pentru sănătatea stomacului

Wednesday, 04 April 2018, 23:15 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Senzaţie de arsură în partea superioară a abdomenului, dureri insuportabile ale stomacului, aciditate gastrică, greaţă sunt semnele gastritei. Un medic gastro-enterolog spune că gastrita sau ulcerul apar din cauza infecţiei cu o bacterie sau din cauza anumitor medicamente, precum cele antiinflamatoare.

Medicii nutriţionişti spun că persoanele care sunt diagnosticate cu această afecţiune trebuie să aibă grijă ce mănâncă, deoarece starea lor se poate înrăutăţi. Astfel, oul fiert calmează aciditatea gastrică. De asemenea, este recomandată brânza dulce de vaci, urda şi caşul nesărat.

Legumele fac parte din categoria alimentelor permise în această boală, dar nutriţionistul recomandă mâncarea lor sunt formă de preparate, chiar dacă prin fierbere se pierd substanţele nutritive şi vitaminele.

Un alt aliment care calmează aciditatea este pâine prăjită. Atenție, însă, nu orice fel de pâine face bine pacienţilor care au leziuni la stomac. Este indicată pâinea albă, în niciun caz cea neagră, de secară sau grahamul, deoarece acestea conţin foarte multe seminţe care stimulează sucul gastric.

Conform frunza-verde.ro, carnea slabă de pește sau de pui poate fi inclusă pe lista alimentelor permise în cazul gastritei.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE