Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alimentele care scad depresia. Tu ştii care sunt acestea?

Monday, 23 July 2018, 16:39 Sursă: REALITATEA.NET

Mulţi dintre noi credem că anumite mâncăruri ne fac să fim mai fericiţi, însă de cele mai multe ori, afectează sănătatea psihică. Studii anterioare au demonstrat că alimentele sănătoase scad riscul de depresie şi de sinucidere. Elocventă este cercetarea efectelor limitării alimentelor cu grăsimi saturate şi zaharuri. Rezultatele arată că riscul de depresie scade cu 11% în cazul adulţilor.

”Atunci când oamenii mănâncă sănătos organismul reacţionează în mod pozitiv şi ei slăbesc, ceea ce duce la o stare de spirit bună.”, a declarat medicul dr. Sherry Pagoto, conducătorul studiului. De asemenea, dieta influenţează şi sistemul imunitar care se ştie că are un rol bine determinat în declanşarea depresiilor.

Un studiu publicay în Journal of Clinical Psychiatry a scos la iveală faptul că inflamaţiile din corp duc la apariţia depresiilor. Cei care aveau creatina C la nivel crescut în organism, au avut un risc cu 46% mai mare de a deveni depresivi. Pentru a evita aceste problema este de preferat să mâncaţi roşii, ulei de măsline, legume cu frunze verzi, nuci, peşte, fructe, potrivit Harvard Medical School.  


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL