Coronavirus - România: 54009 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alimentele care îți resetează organismul după o zi grea de muncă

Thursday, 12 April 2018, 15:04 Sursă: REALITATEA.NET

Alimente precum roșiile, în special cele la conservă, sunt o sursă bună de licopen, fitoelementul cu proprietăți antioxidante. Aduc și bogăție de potasiu și vitamina C. Cele conservate se pot păstra un timp îndelungat și sunt numai bune de folosit atunci când vrei să prepari sosuri, supe, ciorbe sau tocănițe.

De asemenea, mazărea la conservă îți aduce proteine, minerale, vitamine și fibre esențiale, având un efect tonic în organism. Este o sursă bună de vitamina K, vitamină care ajută la buna funcționare a inimii și la fixarea calciului în oase, de acid folic și vitamina B6, importante pentru combaterea osteoporozei și aterosclerozei.

Prunele uscate sunt o sursă de zaharuri naturale, având o sursă bogată de carbohidrați, vitamine din complexul B, antioxidanți, potasiu și fibre.

Conform clickpentrufemei.ro, atât nucile care sunt un rezervor de grăsimi bune, cât și fasolea uscată, care este bogată în proteine vegetale, sunt excelente pentru a le consuma atunci când ai avut o zi grea de muncă.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL