Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alimente care îţi distrug creierul

Tuesday, 28 July 2015, 23:12 Sursă: REALITATEA.NET

Cerealele ( cu exceptia celor integrale)

Toate cerealele au un impact asupra functionarii si a sanatatii creierului in general, cu exceptia celor 100% integrale – care sunt bogate in fibre si sunt cunoscute ca previn imbatranirea arterelor. Daca ai un consum regulat de cereale, organismul imbatraneste mult mai rapid decat este normal si, in plus, te poti confrunta cu scapari de memorie si cu ceata a creierului.
Proteine procesate

Proteinele ajuta la dezvoltarea musculaturii si au un rol foarte important in functionarea corespunzatoare a organismului. Carnea este sursa de proteina de buna calitate insa este bine de evitat proteina procesata, precum hot dog-ul, salami, carnatii etc. Spre deosebire de proteina naturala care ajuta corpul sa izoleze sistemul nervos, proteinele procesate fac exact contrariul. Opteaza pentru pestele natural (special ton si somon), lactate, alune si seminte – toate fiind surse de proteina naturala de foarte buna calitate.

Grasimile trans

Grasimile trans cauzeaza o serie de probleme de sanatate, de la cele legate de sanatatea inimii pana la cele care au legatura cu un nivel ridicat de colesterol si obezitate.

 

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL