Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Algoritmul Google și un site de troli au aruncat vina masacrului din Las Vegas pe un nevinovat

Monday, 02 October 2017, 19:23 Sursă: REALITATEA.NET

Totul a început când numele partenerei adevăratului atacator, Marilou Danley, a fost făcut public, aceasta fiind căutată de poliție. Pentru că nmele autorului masacrului nu fusese anunțat încă, utilizatorii site-ului 4chan au început o ”anchetă” proprie.

Cunoscut odinioară ca loc de întâlnire al pasionaților de jocuri și de anime-uri japoneze sau în general al tinerilor care petrec mai mult timp în lumea virtuală decât cea reală, 4chan este în ultima vreme conectat cu mișcarea alt-right, iar utilizatorii săi au susținut puternic campania prezidențială a lui Donald Trump.

În căutările lor online, utilizatorii anonimi ai 4chan au ajuns rapid la Geary Danley un bărbat despre care au concluzionat că ar fi fostul soț al femeii și l-au catalogat drept suspect.

Faptul că Danley avea presupuse legături cu mișcările de stânga, ce îl contestă pe Trump, l-a transformat pe acesta în ținta perfectă a utilizatorilor 4chan.

Mai bizar este că la căutarea pe Google a numelui lui Geary Danley, care a început rapid să circule pe toate rețelele sociale, algoritmul motorului de căutare oferea în topul căutărilor, știrile false inventate de cei de la 4chan.

Din fericire pentru Danley, adevărul a ieșit rapid la iveală.

Unele postări de pe 4chan au fost șterse după ce poliția a anunțat numele adevăratului autor al masacrului, Stephen Paddock.

 

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL