Coronavirus - România: 235586 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alexandru Rafila: ”Suntem în valul doi, e evident pentru toată lumea. Avem o problemă foarte serioasă pentru că se înmulţesc cazurile”

Sunday, 11 October 2020, 16:40 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Monica Vasilescu

”Suntem în valul doi, e evident pentru toată lumea. Avem o problemă foarte serioasă, pentru că se înmulţesc cazurile.

Problema e legată de faptul că toate activităţile continuă concertat. Eu nu sunt îngrijorat de funcţionarea şcolilor propriu zisă, pentru că doar 1% dintre şcoli au trecut din scenariul verde sau galben în cel roşu, asta înseamnă că de fapt avem puţine cazuri în rândul copiilor. 

Ce probabil s-a discutat mai puţin până acum, cu cât ai mai multe cazuri ai o transmitere comunitară mai intensă şi lucrul ăsta face ca efectul de multiplicare să fie mult mai rapid. Chiar dacă acum avem suficiente locuri în spital, în secţiile de terapie intensivă, lucrul ăsta poate să se schimbe într-un timp relativ scurt şi atunci trebuie, probabil, o gândire şi pe un termen nu foarte lung, de două săptămâni ca să spunem aşa, ce se întâmplă dacă avem în continuare acest număr de cazuri. 

Dacă facem o reprezentare grafică remarcăm o creştere care se accelerează pe măsură ce numărul de cazuri creşte şi practic transmiterea comunitară se extinde. (...) Aceste 400 de paturi care sunt disponibile în momentul de faţă se pot ocupa în câteva zile”, a declarat Alexandru Rafila.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL