Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alexandru Rafila, la Realitatea PLUS: „ În Statele Unite s-au făcut doar 4.000 de teste în primele două săptămâni”

Thursday, 04 June 2020, 21:31 Sursă: realitatea.net

Ce urmează după 11 Iunie

Alexandru Rafila: „Era vorba de intervale de două săptămâni, pentru că poți vedea un trend. Iar durata maximă de intubație a bolii este de maxim de 14 zile. Putem vedea dacă crește numărul de cazuri și unde crește numărul de cazuri. De aceea se și recomandă etapizarea relaxării măsurilor. Poza de moment nu este relevantă. Ne interesează media unei perioade. Acum suntem la 150-160 de cazuri pe zi. Probabil că ne putem gândi la noi măsuri de relaxare după 11 iunie. ”

Despre deschiderea mallurilor, Rafila a precizat că „problema sunt fast-foodurile, unde vin sute de oameni.”

Președintele Societății Române de Microbiologie a vorbit și despre prezența fakenews-ului în corelație cu informațiile despre SARS-CoV-2 din spațiul public.

„Fake newsurile apărute în România există și în alte țări. Poate fi vorba de o gândire integrativă și prind foarte bine la o anumită categorie de oameni, care nu au avut ocazia de a afla realitatea. Măsurile se iau în funcție de parcursul fiecărei țări. În SUA aeroporturile se vor deschide la 1 Septembrie. În Statele Unite s-au făcut doar 4.000 de teste în primele două săptămâni.”

Rafila a mai precizat detalii și despre excursiile românilor în străinătate.

„Dacă situația rămâne la fel, ne putem gândi la vacanțe în zona Balcanilor. Sunt insule din Grecia care nu au avut deloc cazuri. Dacă nu va fi 15 iunie, ne putem gândi și la 1 Iulie pentru vacanțe. Depinde situația din fiecare țară și de fluxurile de călători”, a conchis Rafila.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL