Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

ALERTĂ, se înmulțesc infecțiile COVID în penitenciare. Șase cazuri raportate sâmbătă

Saturday, 18 July 2020, 16:25 Sursă: Realitatea.net

În primul caz, potrivit comunicatului ANP, este vorba de angajați din sectorul administrativ care au purtat echipamentul de protecţie. În cazul de la Vaslui este vorba de poliţişti de penitenciar, contacţi ai unui caz comunicat anterior.

În ambele penitenciare se fac în prezent anchete epidemiologice. Primele măsuri dispuse vizează: scoaterea din serviciu a posibililor contacţi şi înlocuirea acestora cu personal de rezervă, dezinfectarea tuturor spaţiilor, intensificarea triajului epidemiologic al cadrelor, informarea persoanelor private de libertate cu privire la cazurile înregistrate în rândul angajaţilor, monitorizarea medicală preventivă a persoanelor custodiate, implementarea recomandărilor Direcţiilor de Sănătate Publică competente.

Având în vedere dinamica accelerată a transmiterii virusului SARS-CoV-2 la nivel naţional, începând cu 20 iulie, se suspendă desfăşurarea activităţilor lucrative cu persoane private de libertate la puncte exterioare de lucru.

Totodată, pentru preîntâmpinarea oricăror situaţii de risc şi pentru asigurarea continuităţii în activitate, angajaţii sectorului administrativ, din toate unităţile subordonate, vor relua exercitarea atribuţiilor de serviciu în program de lucru secvenţial, arată ANP. 


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL