ALERTĂ. Gradiniţă închisă după ce s-a descoperit un focar de meningită

Tuesday, 23 October 2018, 12:36, Sursă: REALITATEA.NET

Trei copii din Suceava au ajuns, marţi, de urgenţă la spital, existând suspiciunea că au meningită. Direcţia de Sănătate Publică Suceava a deschis o anchetă şi a decis să suspende activitatea grădiniţei până va fi făcută dezinfecţie

Adaugă părerea ta

Conform reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, trei copii sub vârsta de cinci ani au fost transportaţi de urgenţă la spitalul din Suceava, cu suspiciune de meningită. Imediat după ce au fost anunţaţi, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate publică Suceava au demarat o anchetă şi au decis închiderea grădiniţei la efectuarea dezinfecţiei.

"La Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 9, din Burdujeni, evoluează un focar de meningită acută virală. Pâna în prezent sunt înegistrate trei cazuri de îmbolnăvire la copiii cu vârsta de 5 ani din cadrul grupelor mari. Copiii sunt internaţi la Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava şi se află sub tratament. Dat fiind potenţialul mare de contagiozitate al acestei afecţiuni, gradul mare de aglomeraţie al acestei unităţi de învăţămâmt, aprovizionarea deficitară cu substanţe dezinfectante, am propus Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava emiterea unei decizii de închidere temporară a unităţii de învăţământ începând cu data de 24 octombrie 2018, pe perioada necesară efectuării operaţiunilor de dezinfecţie a întregii unităţi preşcolare", se arată într-un comunicat remis presei de DSP Suceava.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a solicitat informarea tuturor părinţilor şi le-a solicitat acestora ca în cazul unor simptome de boală să se prezinte de urgenţă cu copiii la medic. 

 

 

Sursa