Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Alertă de la OMS: Numărul cazurilor de rujeolă s-a dublat la nivel mondial

Thursday, 14 February 2019, 19:16 Sursă: REALITATEA.NET

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a estimat totuşi că mai puţin de o zecime dintre cazuri sunt raportate autorităţilor sanitare, iar numărul real pentru anul trecut ar putea depăşi 2 milioane de cazuri.

Mai mult de o treime dintre cazurile la nivel global s-au înregistrat în Europa, unde numărul acestora s-a triplat, ajungând la 82.596 de cazuri anul trecut, potrivit cifrelor publicate săptămâna trecută de biroul OMS pentru Europa.

O mare parte din infecţiile din Europa au fost înregistrate în Ucraina, afectată de un conflict separatist în estul ţării.

În Asia, Filipinele a raportat în această săptămână cel puţin 70 de decese - majoritatea copii - într-un focar rujeolic.

Zonele de conflict şi fluxurile migratorii reprezintă o provocare majoră pentru eforturile de vaccinare, precum şi zonele din ţările sărace în care este greu de ajuns, au declarat oficialii OMS într-o conferinţă de presă, cerând un efort sporit pentru vaccinarea fiecărui copil.

Rujeola rămâne o cauză majoră a decesului în rândul copiilor mici la nivel mondial. Boala extrem de contagioasă se răspândeşte prin tuse, strănut şi contact direct cu secreţii infectate ale nasului şi gâtului.

"Rujeola este o boală provocată de un virus care poate fi pe deplin prevenită", a afirmat Katherine O'Brien din cadrul OMS.

"Vaccinurile sunt extrem de sigure şi eficiente", a adăugat ea.

 

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL