Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alegeri SUA. Atacuri furibunde în dezbaterea "vicepreședinților"

Wednesday, 05 October 2016, 07:23 Sursă: REALITATEA.NET

Kaine și Pence s-au întâlnit la Universitatea Longwood din Farmville, în statul Virginia, transmite Reuters. Moderator a fost Elaine Quijano de la postul de televiziune CBS. Dezbaterea a început marți la ora locală 21.00 (miercuri dimineața la 04.00, ora României) și a depășit puțin cele 90 de minute anunțate.

Deși se aștepta ca dezbaterea lor să fie axată în mai mare măsură pe politici, nu pe insulte, Kaine — primul care a vorbit, conform tragerii la sorți — a început cu un atac la adresa republicanilor: "Gândul că Donald Trump ar putea fi comandant suprem ne sperie de moarte", a spus el. Pence nu a replicat în cuvântul său de deschidere, dar ulterior a afirmat despre campania democraților că a fost "o avalanșă de insulte".

Replicile lor au fost consemnate sub forma unui blog în direct de CNN, care a transmis și sub forma unei emisiuni clasice de televiziune, și pe internet. O mare parte din timp, fiecare și-a apărat propriul candidat la președinție și l-a atacat pe al celuilalt, potrivit Agerpres.

Comentariile în timp real ale jurnaliștilor au vizat în primul rând performanțele de imagine și replicile memorabile decât ideile politice. Pence, fost moderator de radio, a fost la început mai disciplinat și s-a abținut să își întrerupă adversarul, chiar dacă astfel a părut uneori că îi lasă acestuia ultimul cuvânt. Apoi, ambii politicieni s-au întrerupt unul pe altul, au vorbit simultan și uneori chiar și deodată cu moderatoarea.

Atitudinea față de președintele Rusiei, Vladimir Putin, a marcat o schimbare remarcabilă în tabăra republicană. Kaine a reamintit că Donald Trump l-a lăudat în repetate rânduri pe Putin. Pence, în schimb, s-a referit la el ca "micul și agresivul lider" rus.

Ca și la dezbaterea prezidențială, o mare parte din interesul publicului este "cine a câștigat", în primul rând pe moment, iar ulterior în evoluția sondajelor de opinie. În cazul disputei între Kaine și Pence, Partidul Republican s-a grăbit să posteze pe site-ul său de internet "Paine a câștigat" cu două ore înainte de transmisiunea în direct, a observat CNN.

Cei doi potențiali președinți sunt în bună măsură necunoscuți electoratului american. Un sondaj CBS News arăta că peste două treimi din respondenți nu știu destule pentru a-și forma o părere despre senatorul de Virginia Tim Kaine, în vârstă de 58 de ani; în privința guvernatorului statului Indiana, Mike Pence, (57 de ani), procentajul respectiv este de 57%. Ei nu se vor mai confrunta în direct în această campanie, spre deosebire de cei doi candidați la președinție. Clinton și Trump vor fi din nou față în față duminică, apoi vor avea a treia și ultima dezbatere "live" miercuri, 19 octombrie.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL