Coronavirus - România: 19133 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alegeri prezidențiale 2019. Ce este registrul electoral

Monday, 21 October 2019, 17:12 Sursă: REALITATEA.NET

AEP raspunde de organizarea alegerilor si gestionarea Registrului Electoral, iar STS raspunde de aplicatia pentru depistarea votului multiplu.

Registrul Electoral este practic un sistem informatic implementat la nivel national prin care se inregistreaza si se actualizeaza datele de identificare ale cetatenilor romani cu drept de vot si a informatiilor privind arondarea acestora pe sectii de votare. Registrul contine toti cetatenii romani care au implinit 18 ani si au drept de vot.

Registrul Electoral permite Autoritatii Electorale Permanente administrarea facila a mai mult de 18.000 de sectii de votare distribuite la nivel national, inclusiv la nivelul ambasadelor Romaniei din alte tari ale lumii si a mai mult de 18 milioane de cetateni cu drept de vot.

Citește detalii pe ziare.com!

Când au loc alegerile prezidențiale 2019

Alegerile prezidențiale 2019 vor avea loc pe 10 noiembrie 2019. În cazul în care niciunul dintre candidați nu întrunește majoritatea de voturi valabil exprimate ale alegătorilor înscriși în listele electorale permanente, se organizează al doilea tur de scrutin, în data de 24 noiembrie 2019.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL