Coronavirus - România: 18982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Alegeri 2019. Cum arată buletinele de vot pentru Referendum

Saturday, 25 May 2019, 13:26 Sursă: REALITATEA.NET

În 26 mai românii sunt chemați la urne. Vom vota reprezentanții României în Parlamentul European și vom răspunde la cele două întrebări cuprinse în referendumul pentru justiție organizat la inițiativa președintelui României Klaus Iohannis. Biroul Electoral Central (BEC) a publicat deja pe site modelele buletinelor de vot pentru referendum.

Iohannis a făcut MARELE ANUNȚ, după ce a stabilit întrebările pentru referendum

În 26 mai românii vor avea în fața trei buletine diferite de vot:,Unul pentru alegerile europarlamentare 2019 și unul pentru fiecare dintre cele două întrebări cuprinse în referendumul pentru justiție

Europarlamentare 2019. Cum votăm la alegerile de duminică

Cele trei buletine vor fi introduse în urne de vot separate, a anunțat, marți, BEC.

Modelul buletinelor de vot a fost propus de Autoritatea Electorală Permanentă. Cele două modele sunt printate pe hârtie format A5.

A început transportul buletinelor de vot pentru scrutinul de duminică

A doua pagină a buletinelor de vot (n.r. versoul primei coperți) este goală, având înscrisă doar numerotarea paginii, în subsol.

Pe a treia pagină a buletinelor va fi tipărită întrebarea și pătrate de 4X4 cm, cu afirmația și negația. Pe unul dintre ele, românii trebuie să pună ștampila de vot.

Ultima pagină a buletinelor de vot pentru referendumul pentru justiție va rămâne goală. Pe aceasta se va aplica, după ieșirea din cabina de vot, ștampila de control.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL