Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale din republica Moldova. 13 secții de votare, organizate pe teritoriul României

Sunday, 15 November 2020, 08:40 Sursă: Realitatea.net

Două secţii se află în Bucureşti - una la sediul Ambasadei Republicii Moldova în ţara noastră şi una la sediul Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

Mai sunt organizate secţii de votare în Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu, Suceava și Timişoara.

Potrivit însărcinatului cu afaceri ad interim al Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti, Emil Jacotă, la primul tur al prezidenţialelor din ţara vecină, în România, au votat peste 10.000 de persoane.

La secţiile de votare vor fi disponibile măşti de protecţie sanitară iar procesul de vot se va desfăşura între orele 7.00-21.00, cu posibilitatea de prelungire.

Lista cu adresele complete ale secţiilor de votare din afara Republicii Moldova, implicit şi din România, poate fi accesată pe site-ul Comisiei Electorale Centrale (CEC), la adresa: diaspora.cec.md.

Potrivit legislaţiei, studenţii care învaţă în România, indiferent de cetăţenie, beneficiază de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau rutele călătoriilor. 

Primul tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova a avut loc pe 2 noiembrie. Prezența la urne a fost de 42,76%.

 

Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL