Ai răcit? Ce trebuie să faci ca să te refaci extrem de repede

Thursday, 17 January 2019, 22:52 Sursă: REALITATEA.NET

În general, răcelile şi virozele respiratorii se vindecă după 7 - 10 zile. Medicul pediatru şi medicul de familie sunt cei care stabilesc dacă este nevoie de tratament medicamentos sau nu (corpul trebuie să lupte singur), când se administrează (în caz de febră peste 38 grade C se acţionează cu antitermice - sunt obligatorii în toate casele cu copii).

Răceala este des asociată cu o supă de pui călduţă, mai ales în sezonul rece. Este indicat ca la prepararea supei să folosiţi carne de pui crescut ecologic. Ghimbirul ecologic, alături de miere şi lămâie (fără coajă dacă nu este organică) este de ajutor în calmarea simptomelor. Legume şi fructe de sezon, de provenienţă locală ajută la combaterea stărilor asociate cu răcelile şi virozele respiratorii. Alături de portocale şi rodii (bogate în vitamina C).

Gutui, mere, nuci româneşti, sfeclă roşie, hrean, păstârnac, cartofi - gătite cât mai simplu - conţin vitamine şi minerale preţioase care ajută organismul să facă faţă asaltului virusurilor şi bacteriilor. Mai ales în cazul copiilor care au urmat tratament cu antibiotic, o porţie mică de murături în saramură (lăsate în apă la desărat) şi o porţie de chefir - conţin probiotice naturale - sunt de folos pentru restabilirea echilibrului florei intestinale.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL