Coronavirus - România: 4057 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ai și tu dilema asta? Uite de ce te îngrași când faci sport

Thursday, 02 July 2015, 12:29 Sursă: REALITATEA.NET

Atunci ai o mare problemă când vine vorba de alimentația ta. Cel mai probabil atunci când faci mișcare în mod constant, simți nevoia și să te recompensezi cu bombe calorice care nu fac decât să te îngrașe.

"Marea majoritate a oamenilor care face sport intr-un ritm sustinut si constant si are grija la alimentatie nu se ingrasa. Cresterea masei musculare (acolo unde se intampla) se poate traduce practic si prin kilograme in plus. De cele mai multe ori insa ea vine pe fondul reducerii tesutului adipos astfel incat pe ansamblu la un simplu cantarit pe un cantar clasic numarul total de kilograme este mai redus. Metodele elocvente de cantarit sunt: cantarul cu impedanta bioelectrica, cantarirea hidrostatica, masurarea pliurilor pielii. Desigur pot exista si persoane care nu coreleaza caloriile pierdute la sala cu cele suplimentate din alimentatie sub pretextul mersului la sala. Se ajunge asadar la un aport de calorii mai mare decat deficitul creat in urma efortului fizic. Este dovedit stiintific ca persoanele care merg la sala cu regularitate dar care nu urmeaza un stil de viata alimentar sanatos nu reusesc sa piarda kilograme si sa se mentina pe termen lung" a declarat pentru realitatea.net Valentin Vasile creator și cofondator LIMITLESS Total Body Makeover, personal trainer și specialist în nutriție sportivă.

Ce se întâmplă de fapt cu mușchii când te îngrași este una dintre întrebările care îi macină pe mulți dintre cei care pun câteva kilograme în plus, deși merg la sală constant.

"Contrar a ceea ce se poate crede, tesutul muscular nu se transforma in grasime. Este vorba de structuri anatomice diferite. Odata cu procesul de ingrasare, celula adipoasa isi mareste volumul si acopera tesutul muscular care pe fondul reducerii activitatii fizice scade in dimensiuni. Definirea musculaturii se poate face doar prin exercitiu fizic sustinut si un stil de viata sanatos" ne-a mai spus specialistul.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL