Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ai arsuri la stomac? Iată soluția perfectă pentru această problemă!

Thursday, 27 April 2017, 17:34 Sursă: REALITATEA.NET

Bea apă cu bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este recunoscut ca leac împotriva hiperacidității gastrice. Pentru a scăpa de arsurile la stomac, când te confrunți cu astfel de neplăceri, bea un pahar cu apă în care ai pus o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Consumă suc de aloe vera
Este un bun remediu care reduce inflamația. Potrivit unei cercetări recente, sucul de aloe vera are efect calmant asupra tractului digestiv și ajută la ameliorarea simptomelor refluxului gastroesofagian.

Mestecă gumă
Un studiu recent arată că persoanele care s-au confruntat cu arsuri la stomac sau regurgitație s-au simțit mult mai bine după ce au mestecat după masă gumă, 30 de minute. Acest lucru se datorează faptului că guma de mestecat stimulează glandele salivare, ceea ce crește fluxul de salivă. În timpul acestui proces, orice acid din intestin se diluează.

Nu te culca după masă
Arsurile la stomac se agravează noaptea, mai ales dacă te culci imediat după ce mănânci. Din cauza gravității, alimentele digerate din stomac se întorc înapoi în esofag, împreună cu acidul gastric. De aceea, culcă-te la 2-3 ore după ce iei masa.

Fii atentă la ce și cum mănânci
Ai grijă ca înghițiturile să fie mici și să mănânci în tihnă. Nu o să te mai confrunți cu arsuri la stomac dacă eviți seara alimentele foarte acide și picante. În schimb, poți mânca banane, căci acționează ca un tampon împotriva hiperacidității gastrice.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL