Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

AGRESORUL DE LA NANA, ARESTAT preventiv în dosarul în care este acuzat de delapidare la CE Oltenia

Wednesday, 14 May 2014, 14:27 Sursă: Mediafax

Ştefan Fileaţă trebuia să se prezinte, miercuri, la audieri, la Judecătoria Târgu Jiu, pe rolul căreia se află dosarul în care a fost trimis în judecată pentru delapidare în detrimentul Complexului Energetic Oltenia.

Fileaţă nu a venit însă la audieri, ulterior motivând că a mers la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu pentru că avea probleme de sănătate.

În aceste condiţii, magistraţii au emis mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, pe numele lui Fileaţă, mai mulţi polițiști mergând la spital pentru a-l ridica şi duce în arestul Poliţiei Judeţene Gorj.

Fileaţă a fost trimis în judecată în acest dosar alături de doi angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia, Marin Vătuiu și Dan Liviu Popescu, după ce, la începutul anului au fost implicați într-un furt de fier vechi produs la cariera Peșteana.

Fileață și Popescu au fost arestați preventiv în 19 ianuarie, după ce polițiștii au documentat implicarea lor în furtul a 40 de tone de fier vechi, în același caz fiind arestat preventiv ulterior și Marin Vătuiu, complice al celor doi și șef în cadrul exploatării miniere de la Peșteana.

În 20 februarie, procurorii de la Parchetul Judecătoriei Târgu Jiu au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Marin Vătuiu pentru delapidare în formă continuată şi a lui Ştefan Fileaţă şi Liviu Dan Popescu pentru complicitate la delapidare, fapte săvârşite în formă continuată.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL