Află cum poți elimina excesul de sare din organism

Wednesday, 11 April 2018, 12:36 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Sarea este condimentul care nu lipsește din nicio bucătărie din întreaga lume, ea fiind cea care-i dă gust mâncării, însă studiile realizate de-a lungul anilor au arătat că sarea consumată în exces are efecte negative asupra sănătății. Află,din materialul următor, cum poți elimina excesul de sare din organism.

Organismul are nevoie de sare sau sodiu pentru realizarea anumitor funcții, dar asta nu înseamnă că trebuie consumată în exces. De fapt, medicii susțin că este mai bine pentru sănătate să fie redus aportul zilnic de sare. Ea poate fi luată și din alte alimente. Este important să se știe că excesul de sare poate duce la grave probleme de sănătate precum boli cardiovasculare, atac de cord și altele. În plus, sarea este principala cauză a retenției de lichide în organism.

Pentru a elimina acumularea de sare din organism este nevoie să consumi multă apă. Experții recomandă 6-8 pahare de apă pe zi. Apa este necesară pentru menținerea corpului hidratat, plus că stimulează eliminarea toxinelor și deșeurilor reținute de corp prin urină. De asemenea, dacă suferi de retenție de lichide, este recomandat să crești cantitatea de apă băută zilnic.

Eliminarea sării din alimentație este o sarcină ușoară atâta timp cât găsești alternativele potrivite. Cele mai sănătoase opțiuni pentru a înlocui sarea sunt: usturoiul, piperul negru proaspăt, pudra de curry, pătrunjelul, oregano și rozmarin.

Potrivit clickpentrufemei.ro, practică exerciții fizice zilnic. Când mergi, dansezi, alergi, pedalezi, ori mergi la spa, organismul elimină excesul de sare și impurități prin transpirație. Nu uita să iei cu tine o sticlă de apă pentru hidratare după antrenamentul fizic.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE